ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Το 1965 ο κος Δημήτρης Μαυρίκος ίδρυσε την εταιρία Γύψος & Τέχνη, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των γύψινων κατασκευών και της διακόσμησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Όραμα του ήταν η δημιουργία μιας επιτυχημένης εταιρίας στο χώρο αυτό, που θα μπορεί να προσφέρει ένα κατασκευαστικό αποτέλεσμα που θα παρουσίαζε αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος . Η εταιρία, σήμερα, πρωτοπορεί στο χώρο των γύψινων διακοσμήσεων, στις εφαρμογές ξηράς δόμησης και στις εξωτερικές κατασκευές με τη χρήση σύγχρονων υλικών.

Αυτή η τεχνογνωσία και η εμπειρία στον χειρισμό μεγάλων έργων, έχει αποκτηθεί ύστερα από μια μακροχρόνια πορεία στο χώρο. Η εταιρεία μας έχει στιβαρή υποδομή σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλων των ειδών τις κατασκευές.

Το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα είναι η τεράστια ποικιλία σχεδίων. Έχουμε καταφέρει να ανανεώνουμε τα ήδη υπάρχοντα σχέδια, να συντηρούμε τα παλιά καθώς και να δημιουργούμε νέα, με την ανάπτυξη του Δημιουργικού μας τμήματος.

Επίσης η εταιρεία μας αναλαμβάνει τη μελέτη, κατασκευή και την τοποθέτηση των προϊόντων της με τον πιο άψογο και κατασκευαστικά ορθό τρόπο. Το τμήμα κατασκευών που απαρτίζεται από αρχιτέκτονες, μηχανικούς, εργοδηγούς και εξειδικευμένους τεχνίτες έχει ως κύριο μέλημά του την άψογη και τεχνικά αρτιότερη υλοποίηση του έργου.

Στο πελατολόγιο της εταιρίας περιλαμβάνονται χιλιάδες ιδιωτικά έργα όπως Μεγάλα Ξενοδοχεία, Πολυκαταστήματα, Δημόσιοι και Επαγγελματικοί χώροι αλλά και Κατοικίες.

Η γύψινη τέχνη έπαιζε πάντα σημαντικό αρχιτεκτονικό ρόλο στην διακόσμηση ενός χώρου εσωτερικά αλλά και εξωτερικά, γιατί έχει το πλεονέκτημα να μπορεί να μεταμορφώσει και να αναδείξει έναν χώρο ανάλογα με τις απαιτήσεις που υπάρχουν, είτε με περίτεχνα στοιχεία είτε με μοντέρνες δημιουργίες. Ο εκθεσιακός μας χώρος σας δίνει την δυνατότητα να δείτε από κοντά διάφορες εφαρμογές και να έρθετε σε επαφή με το γύψινο στοιχείο που σίγουρα θα σας συναρπάσει.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ & ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (ΧΑΛΑΝΔΡΙ)

Πρόσοψη του διώροφου κτιρίου που στεγάζει την εταιρεία με τις εντυπωσιακές κολώνες κορινθιακού ρυθμού να προβάλλουν σε πρώτο πλάνο. Εντυπωσιακές κορνίζες, φορούσια, και σκοτίες διατρέχουν τις όψεις.(Εικ. 1 & 2)

Γενική άποψη του ισόγειου καταστήματος (Εικ. 6 & 8), λεπτομέρεια πάγκου με γύψινη κορνίζα που διατρέχει την μετώπη με την ονομασία γιρλάντα φιόγκος (εικ.7) και λεπτομέρεια της κολώνας και του διάκοσμου κάτω από το δοκάρι (εικ.3).

Στην εικόνα 9 από αριστερά προβάλλουν οι κολώνες με τα αγάλματα, και στα δεξιά τμήμα του τοίχου που έχει διακοσμηθεί και στο εσωτερικό του έχει δείγματα κορνιζών. Επίσης κατασκευή με ράφια που φωτίζονται με spots.Στην εικόνα 10 μπορείτε να δείτε τον ειδικό χώρο όπου εκτίθενται γύψινα δείγματα, ενώ στην εικόνα 11 βλέπετε τη λεπτομέρεια γύψινης κορνίζας με την ονομασία άκανθος μεγάλη. Στην εικόνα 12 από αριστερά μια πολύ όμορφη διακοσμητική κατασκευή με κορνίζες να την πλαισιώνουν, και φορούσια που υποβαστάζουν το μάρμαρο. Στα δεξιά λεπτομέρεια της κορνίζας.

Στην εικόνα 13 μπορείτε να δείτε την επιβλητική μπλε κολώνα από αριστερά να δεσπόζει στον χώρο, και την οροφή που διατρέχει κρυφός φωτισμός. Δεξιά δείγματα από σκαλιστές κορνίζες. Εικόνα οροφής (εικ.14) με δοκάρι περιμετρικά και κορνίζα, στο κέντρο εντυπωσιακή οβάλ ροζέτα. Στα δεξιά κολώνα με το άγαλμα της Αφροδίτης. Στην εικόνα 15 ροζέτα σκαλιστή οβάλ και δεξιά κολώνα ιωνικού ρυθμού. Στην εικόνα 16 βλέπετε τη λεπτομέρεια διπλής γύψινης κορνίζας που αποτελείται από γύψινο λούκι και τακάκι σκαλιστό με την ονομασία χιαστί.

Άποψη από την μπροστινή πλευρά του καταστήματος (εικ.17). Στην εικόνα 18 μπορείτε να δείτε λεπτομέρεια της πολύ εντυπωσιακής κορνίζας με την ονομασία φορούσι μαργαρίτα, ενώ στην εικόνα 19 μια παράσταση στον τοίχο με τις μούσες.Στην εικόνα 20 από αριστερά διακοσμητική κατασκευή με ράφια. Στα δεξιά διακοσμητική εσοχή (Νις) με το άγαλμα στο κέντρο.

Στην εικόνα 21 βλέπετε τοίχο με δείγματα από σκαλιστές κορνίζες, ενω στην εικόνα 22 από αριστερά κολώνα ιωνικού ρυθμού βαμμένη με τεχνοτροπία και δεξιά δείγματα από γωνιές και ροζετάκια. Στην εικόνα 23 μια γενική άποψη του εκθεσιακού μας χώρου & στην εικόνα 24 εικόνα γωνιάς με εσοχές (Νις). Στα δεξιά άγαλμα.

Άποψη από τον χώρο των γραφείων του σχεδιαστικού τμήματος (εικ.25). Στις εικόνες 26 & 27 άποψη από τον χώρο των γραφείων με την εντυπωσιακή κατασκευή περιμετρικής και κεντρικής οροφής που ενδιάμεσα έχει τοποθετηθεί οπαλίνα και την οριοθετεί γύψινη κορνίζα με την ονομασία δάκρυ. Στην κάτω πλευρά περιμετρικά πλαισιώνεται από γύψινο λούκι με ένθετο σκαλιστό τακάκι. Εικόνα από δειγματολόγια (εικ.28)

Στην εικόνα 29 δειγματολόγιο με σκαλιστές φάσες και τακάκια. Διακοσμητική κορνίζα (πορτοσιά) με σκαλιστές γωνιές που πλαισιώνει την πορτα (εικ.30).Πάγκος με γυαλί που το στηρίζουν κολόνες, κάτω ροζέτες σε διάφορα σχέδια (εικ.31). Στα αριστερά άποψη από την μπροστινή πλευρά του καταστήματος και δεξιά λεπτομέρεια γύψινης κορνίζας με την ονομασία μαργαρίτες. (εικ.32)

Άποψη οροφής με κορνίζα σκαλοπάτι περιμετρικά και κεντρικό θόλο με κρυφό φωτισμό (εικ.33). Ψευδοροφή φατνωμάτων με ενσωματωμένα την βεργίνα στο κέντρο και γύψινη κορνίζα αυγό περιμετρικά (εικ.34). Τοίχος με δείγματα αριστερά και λούκι με τακάκι σκαλιστό στα δεξιά (εικ.35). Λεπτομέρεια από γύψινη κορνίζα με ένθετο σκαλιστό τακάκι αυγό (εικ.36)

Στην εικόνα 37 στα αριστερά καμπύλος τοίχος με σκοτίες και δεξιά δειγματολόγιο με σκαλιστές κορνίζες και τακάκια.Τοίχος διακοσμημένος με απλίκες που τις τέμνει γύψινο σκαλιστό πανό. Στο κέντρο διακοσμητική καμπύλη εσοχή (Νις), και κάτω διακρίνεται παράσταση με αγγελάκια (εικ.38).Άποψη μέρους της βιτρίνας του καταστήματος (εικ.39). Διακοσμητική εσοχή με σκοτίες όπου έχουν τοποθετηθεί γυάλινα ράφια (εικ.40).

Follow by Email